Wednesday, 26 November 2008

terima kasih shahiid

hehe..this entry is as a response to shahiid's entry :) First skali, terima kasih banyak2 buat shahiid untuk birthday gift itu. Terharu saye..First time org wat cmtu utk sye..i mean give me a gift thru blog..tenkiu..siape shahiid? Well, he's my cyber fren, i've never seen him, never met him or talk to him. Everything goes thru ym. haha..talking about the power of technology ;p at first, i've mistaken his name with his father's name which is abdul shafruddin (bcoz his ym id is his daddy's name! not my mistake) hehe..

At first i knew him i kno he's a nice guy..wlpon again i've mistakenly guess his age! haha..sorry shahiid, my mistake ;p die sngat peramah n frenly n berbakat..ye, berbakat amat..die slalu tulis karya2 or ulasan2 utk dipublish ke magazine2 n artikel2 utk students2 di Mesir..(wah..i xpenah anta artikel utk magazine skola pon! ;p) n other thing i noticed bout him is he's very humble, have a good leadership quality, and bijak..blaja last minute pon leh dpat A! ni buat i jeles nieh! hoho..lg satu, he likes unique things..if im not mistaken la..he aims to be someone great, someone who can left their names and footsteps behind even after he dies..n all his efforts today reflect what he wants in his life, what he wanted to be..

dalam entry 'hadiah buat bidadari' he did wrote about his dream wedding which i think..mmg unique! x penah lg i dgr org yg nk buat semuanya masa wedding dia. Eventho i did met someone like this which is my uncle or whom i called 'Pak Ndak'. During his second marriage (he divorced before), he done all the things by himself. Pak Ndak i mmg seorang yg sgt2 rajin n baek lah. I mean kalo kt rumah nenek mmg sgt jarang nampak die duduk diam. ade je keje die buat n ke hulu ke hilir. Kalo ade time die syp pon time die rest la tu or time tgh bace paper ke..n sllaunye die akan tetdo ble bce paper..sbb letih sgt kan..sian..ho..back to my story, during his wedding day, die mmg trun tanah la to set up khemah suma, then pegi kedai bli barang2 utk msak (ktorg wat knduri yg gotong royong masak? i dunno wat's the term ;p), then die tlong masak lauk, nasi, suma, pastu da siap masuk dlm umah tlg ktorg yg pompuan2 ni isi telur dlm bunga telur..haha..nk kate how rajen he is kan.then on d wedding day itself, pas da abes kenduri tu je, straight die tuka t-shirt n pegi tolong sapu2 kt khemah kenduri tu! ai kt berandah atas tgh sapu2 tkejut tgk pastu tnya mak i, "mak, npe pak ndak tu sapu2 kt bawah tu? Die x berehat ke?" haha...mak i pon x tau dah nk jwb ape sbb mmg Pak Ndak i gtu.rajen amat! yes, my mom anak sulung..hehe..

So rasenye2 shahiid akan jd begitu kah? hehe..tu dlm entry kamu kek idaman kamu ke? amboi..bukan maen lima tingkat n kalernyaa..amboi..hahhaa..lawa tapi :) ape2 pon sye yakin kamu dapat capai ape yg kamu impikan slame ni..n sye doakan kamu dptla mencapai cite2 kamu n x kene tgkap lagi! adoi..slalu la die ni menjebakkan diri dlm kes2 yg melibatkan dirinya ditangkap. hha..gudluck tau in everything u did n doakan hani juge~ tme kaseh shahiid! :)

pstt:// btw, tq hazie for being the FIRST to wish me happy birthday this year, and my zarul the SECOND and, mane ewan nie?? ces..nk kene trun takhta lagi ewan ni.haha..uit cik ewan, u lupe befday i ke? siap u. ho.

and others, thanx for all ur wishes..hope d same goes to u all too :D happy birThday to Me! :)

love u all~ muaphx! muaphx!

2 comments:

taqeyyabella said...

^___^


ingatkan singgah sini ada pizza!

hunny said...

hehe..pizza da msk perut la shahiid. hehe.. ;p