Thursday, 9 October 2008

Perihal Hari Ini

Tadi, saye pegi libraray Exeter. Library University of Exeter to be exact. Saye bangun pagi pukul 8.15 am..lepas tu saye terus pegi gosok baju, gosok gigi, n mandi. Kemudian, saye ingat nk minum hot drinks pagi tu as breakfast. Tapi x sempat pulak sebab sye duk sibuk make-up. Saye pun tak tahulah nape je tibe2 pagi ni nk make-up pulak.Padahal da terlambat nak siap. Lepas tu saye cepat2 getting ready and rush pergi porter's lodge. Tapi sebelum tu saye sempat makan a slice of bread with butter and grab a cheese stick. Then saye cepat2 gerak pegi The Shop untuk beli sebotol air mineral and sebiji epal. Ye, sejak akhir2 ni saye makan banyak pulak time breakfast. Tak tahulah kenape.Hmm..Lepas tu bile sampai kt Porter's Lodge, tengok2, saye adelah orang ke-3 yg smpai situ antara budak2 kelas saye.Saye tengok jam, da pukul 9.25am. Bus gerak pukul 9.30am. Mane yg laen2? Tak ikutkah mereka? Saye tanye dalam hati.

Kemudian, after a few minutes, sorang2 classmates saye sampai dengan muke ceria. Tak kurang juge dengan muke mengantuk. Semua ada. Lepas tu kawan2 sye yg ade kamera besa2 n canggih2 mcam Nikon D40 semua keluarkan kamera mereka. Snap sana snap sini.Saye pun tumpang la bergambar sekali.ngee~ :D Bus sampai pukul 9.40am. 10minit lambat bus ni. Lepas dengar briefing dari Michael Hall, ktorg pun gerak utk naek bus..Bus tu panas.stuffy.bagi saye la.bagi orang laen saye tak tahulah macam mane kan. Disebabkan reason itu, saye x mampu untuk tidur atau buat ape2 selain makan cheese stick saye sepanjang perjalanan yg memakan masa 1 jam setengah itu..So saye tengok je lah gelagat sume rakan2 saye sepanjang perjalanan. Ada yg sambung tidur, ada yg membaca, ada yg berbual, ada yg mendengar mp3. Menarik tengok gelagat mereka. Saye ni jenis tak boleh membace dalam kenderaan bergerak, unless text itu benar2 memikat hati saye. engage orang kate? =)

Lepas da sampai ke tempat destinasi, kami pun hop off dari coach itu..terus ke University of Exeter stone post untuk bergambar.Yelah, nak dekat 2 tahun saye study dekat England, tp baru first time dapat bergambar dengan signboard awarding body saye. Ye, untuk pengetahuan semua, saye memang study dekat University College Plymouth (UCP) Marjon. Tapi UCP Marjon ni under University of Exeter. Kire macam twinninglah kire. Sebab UCP Marjon ni specialist in teaching and sports. So, semua yg buat major dalam dua2 bidang ni akan dihantar ke UCP Marjon..Bagus jugak sebab tenaga pengajar kt sini semua pakar2.Specialist kan..pelajar2 pun fit2 belaka.yang amek sports la..so sedap jugak mate memandang.he he he..

Saye spend mase almost 4jam jugak la duduk dalam library Exeter tu. Saye cari bahan2 untuk tolong dissertation saye. Saye cari sane, cari sini, tapi x banyak pun yg saye jumpe.Adalah sedikit dua..kecewa jugak bila tengok teman2 yg laen banyak saja jumpa bahan. Tak reti mencarikah hani? Aish.. T_T Lepas tu pukul 3.30pm kami gerak balik ke UCP Marjon..kali ni mungkin sebab saye penat sangat kot. Saye tertidur mase dgr mp4. Nyenyak pulak tu. Kawan2 saye ckp saye mempunyai kelebihan yg luar biase iaitu boleh tidur duduk dengan eloknye.Tegak je sye tidur.Takde terhantuk2 kepala kiri kanan. Tp kali ni kepala sye senget2 jugak ke kanan sbb kiri saye ade Muna. Kesian pulak Muna nnti.hoho..saye x sedar bile sampai UCP Marjon. Muna yg kejut saye dr tidur. Lepas tu tros saye menonong trun bus n jalan balik rumah. Kunun2 nak sambung tidurlah lepas masuk dlm bilik. Tapi mungkin disebabkan saye ni tak biasa tidur petang, tidur itu x nyenyak pun..Kejap lepas tu Sashi tlefon saye.Selalunye saye x akan angkat telefon kalo telefon berdering time saye tengah tidur. Tapi disebabkan tme tu saye tidur2 ayam je, so saye angkat la fon tu..Sashi cakap die rindu saye..Die tanye saye sehat ke tidak..Lepas tu die ajak saye pegi festival die Ahad ni..die ckp Lake n Ramesh akan pegi hanye jike sye pegi..ahaha...Kemudian saye pon cakap la insyallah saye pegi..Die sangat hepi :)

Kemudian, malam tadi saye lapa..saye pun pegi dapur untuk masak fish fillet saye..tapi bad news..fridge umah saye buat hal. The frozen part itu betul2 da frozen sampai mcam glacier da.Saye tarik kuat2 drawer tu.Tapi die xnk bukak jugak.So saye bia je pntu fridge tu tbukak dengan harapan ais tu akan cair n saye dapatla msak fish fillet saye..15 minit saye tunggu. ais tu xmo cair2 jugak.saye geram.saye cucuk2 ais tu dgn sudu besi.lepas tu saye tarik kuat2 drawer tu. tak boleh jugak..saye sedih.. =( saye terus pegi mandi..tapi saye x putus asa, saye bukak oven n panaskan dapur tu so that ais kat fridge tu akan cair.lame saye tggu, x boleh jugak..saye kecewa, last2 saye makan nasi dgn ikan bakar je..Ikan salmon bakar tu muna da masak before that.naseb baek, ade jugak rezeki. tak kelaparan lah saye malam ini..alhamdulillah..itulah perihal cerita hani hari ini..lenguh betul tangan saye menaip ayat penuh begini.haha.selamat malam kawan-kawan :D


salam sayang,
hani




2 comments: